Museum Schloss Moyland

Museum Schloss Moyland is een museum voor moderne en hedendaagse kunst.
De basis van de collectie is de voormalige privéverzameling van de gebroeders Van der Grinten. De wereldwijd grootste verzameling kunstwerken van Joseph Beuys vormt het zwaartepunt van de collectie. Moyland biedt een combinatie van historische architectuur en prachtige tuinen met een hierin geïntegreerd beeldenpark. Met talrijke tentoonstellingen, evenementen, het jaarlijkse kruidentuinfeest en de kerstmarkt vormt Museum Schloss Moyland een cultureel aantrekkingspunt.

Cultuur en
Musea

Noord-Limburg herbergt veel musea in allerlei soorten en maten: van oorlog via kunst naar diverse streekmusea.  Mocht het dus een keertje regenen, dan is er nog van alles mogelijk in het mooie Limburgse land. Vooral streekmuseum de Locht wordt van harte aanbevolen.

De Slag om Overloon

Oorlog hoort in een museum thuis. Dát is de boodschap van het Liberty Park in Overloon. In het museum in dit mooie en bosrijke park beleeft u de bezetting en de vervolging, maar ook het verzet en D-Day.

En natuurlijk ook de Slag om Overloon tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland.  Als bezoeker wordt u uitgenodigd om mee te denken over oorlog en onderdrukking. Hoe ver mag je gaan als het gaat om het behouden en desnoods terugwinnen van vrijheid?

Het Jachtslot de Mookerheide

Het Jachtslot de Mookerheide werd tussen 1902 en 1905 in opdracht van Jan Jacob Luden uit Heumen gebouwd.

De architecten waren Oscar en Henri Leeuw uit Nijmegen. Het fraai gebouw, sinds 2001 rijksmonument, is rijk gedecoreerd in vroeg Nederlandse Jugenstil en bezit een bijzonder mooi glas in loodraam.

Het Landgoed is eigendom van Natuurmonumenten. Vanaf 1986 is het in gebruik als hotel/restaurant.

Cobra-kunstenaar Tajiri

Populair bij prinses Beatrix. Amerikaans-Nederlands beeldend kunstenaar van van Japanse afkomst, gehuwd met Ferdi Jansen, geboren 7 december 1923 in Los Angeles – overleden 15 maart 2009 in zijn atelier in zijn woonplaats Baarlo waar hij een kasteel bewoonde.

Cobra-kunstenaar Tajiri was een non-figuratief multimediakunstenaar, beeldhouwer, fotograaf, graficus, schilder en tekenaar. In Nieuw-Bergen staat het beeld ‘De Wachter’ van hem.

Actief ontspannen!

De mooiste plekjes die Noord Limburg te bieden heeft! Liggen binnen wandel en fiets bereik. Daarnaast hebben wij tal van leuke activiteiten, faciliteiten en evenementen om en in het park voor u georganiseerd.