Bij ZooParc Overloon

Bij ZooParc Overloon beleef je een spannende ontdekkingsreis langs bijzondere dier- en plantensoorten in de avontuurlijkste dierentuin van Nederland.

ZooParc Overloon staat garant voor spannende ontmoetingen met bijzondere diersoorten in een prachtige, natuurrijke omgeving.

Stoere baardapen

Van stoere baardapen tot felroze flamingo’s en van indrukwekkende miereneters tot rondslingerende gibbons. Maar neem zeker ook een kijkje bij bijvoorbeeld de rendieren, pelikanen, wallabies, zebramangoesten, ringstaartmaki’s, ibissen, wasberen, otters en rode panda’s! Alle dieren zijn van vlakbij te bewonderen: een unieke belevenis om nooit te vergeten!

Dagje uit
leuke stadjes

Het is opvallend hoeveel leuke stadjes er in het Limburgse te vinden zijn. Een fietstocht ernaartoe, gezellig koffie drinken of een kleine maaltijd nuttigen en via een andere route weer terug, is aan te bevelen. Ook de grotere steden in de buurt (Boxmeer Venraij) zijn het bekijken waard.

Gennep

Gennep, Het gezellige stadje Gennep heeft een vestingsverleden. Onder andere de Martinustoren, de Middeleeuwse stadsmuur en de architectuur van het Petershuis herinneren aan vroegere tijden. Het mooie straatbeeld, de interessante musea, de culturele evenementen, de cafeetjes en het fijne winkelcentrum maken een bezoek aan Gennep meer dan de moeite waard. Gennep kent ook een rijk keramiek verleden en heeft vandaag de dag nog steeds een levendige kunst en keramiekcultuur. Ontdek de speciale Keramiek fietsroute, een veelzijdige cultuur-historische route die u niet mag missen
Niet voor niks wordt gezegd: Keramiekstad Gennep, genieten in vele vormen! Maar Gennep heeft meer te bieden dan deze rijke historie. Wat dacht u van een bezoek aan Museum het Petershuis, een van de vele fiets- en wandelroutes of de altijd gezellige evenementen in het dorp.

Arcen

Arcen is dé toeristische parel van de Maasduinen. Dit voormalig vestingstadje is prachtig gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. De restanten van de tolpoort ‘de Schanstoren’ en het nooit voltooide kanaal ‘ de Fossa Eugeniana’ op de grens met het Duitse Straelen herinnert nog aan deze vestingshistorie. Een deel van het kanaal, samen met enkele schansen zijn goed te verkennen tijdens een mooie wandeling. Toeristisch Arcen is een prima uitvalsbasis voor vele fiets-en wandelroutes. Limburgers houden van lekker eten en een ‘pilske’ op zijn tijd. In Arcen kunt u op een van de vele terrassen in het centrum genieten van tongstrelende gastronomie. Verschillende streekprodukten worden op traditionele en vernieuwende wijze bereidt. Of liever slenteren door de straatjes en langs de Maas met een ijsje in de hand? Ook een bezoekje aan de prachtig gerenoveerde Kasteeltuinen, Graanbranderij de IJsvogel, De Hertog Jan brouwerij en niet te vergeten heerlijk ontspannen in Thermaalbad Arcen is een mogelijkheid!

Goch

Goch. In het centrum van de regio Kleve, net aan de Duits- Nederlandse grens ligt het bedevaartsoord Goch. De stad heeft een inwoneraantal van 34.000 en een oppervlakte van 115 vierkante kilometer.  Goch presenteert zich als een modern centrum met een grote variatie van industrie en een uitstekend aanbod van vrijetijdsmogelijkheden. Veel bezoekers gaan graag naar bijvoorbeeld het recreatiegebied “Reichswald" deze bestaat uit een 5.000 hectare bosgebied. Daarnaast wordt het zwembad Goch-ness ook veel bezocht.

Er is een mooi stadspark en in het oude centrum is de Maria-Magdalena-Kirche te bezichtigen. Ook het Klooster Graefenthal waar gezellige Weihnachtsmarkten worden gehouden, is de moeite waard. Verder is het een gezellige winkelstad met terrassen en goede restaurants.

Actief ontspannen!

De mooiste plekjes die Noord Limburg te bieden heeft! Liggen binnen wandel en fiets bereik. Daarnaast hebben wij tal van leuke activiteiten, faciliteiten en evenementen om en in het park voor u georganiseerd.