Fietsroutes

Fietsroutes. Dankzij het ontbreken van heuvels en de goede infrastructuur voor fietsers, is Noord Limburg dé fietsregio bij uitstek. En tijdens het fietsen passeert u de mooiste plekjes die Noord Limburg te bieden heeft!
De vele fietsroutes voeren u door typische dorpjes, langs de Maas door de Peel en Maasduinen. Met een kaart van de fietsknooppunten op zak kunt u eindeloos routes samenstellen zodat u het beste uit uw fietsvakantie kunt halen. Vanuit Gennep starten er 6 fietsroutes, maar natuurlijk kan er ook vanuit andere plaatsen in de  buurt een fietsroute gereden worden. Ook zijn er diverse speciale moutainbikeroutes in de omgeving van Gennep. Wil je op een speciale manier fietsen, dan kunnen er in Overloon yellow bikes (fietsen voor 2 personen naast elkaar) gehuurd worden.

Sportief en
actief

Wandelen en fietsen kunt u te kust en te keur, maar er is veel meer.  U kunt ook te paard of in een koets de omgeving verkennen en op het water zijn er legio mogelijkheden.  En natuurlijk kunt u als beginnend of ervaren golfer ook in deze omgeving aan de slag.  Genoeg te doen dus!

Golfbaan

Golfbaan (Supergolf) Landgoed Bleijenbeek (Afferden). De golfbaan ligt op het Landgoed Bleijenbeek, midden in Nationaal Park De Maasduinen in de kop van Noord-Limburg. Er zijn mooie bomenlanen en door het landgoed loopt een beekje. Er is nog een ruïne van een kasteel.
De golfclub heeft een 18-holes wedstrijdbaan, een 9-holes baan zonder par5 holes, en een baan met par3 holes. Het ontwerp is van Gerard Jol.

Wandelen

Wandelroutes. Tijdens een wandeling in Noord Limburg kunt u in twee uur tijd wel vier verschillende landschappen doorkruisen! Dankzij de bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, Peellandschappen en Maasoevers is wandelen in de regio altijd afwisselend.
In Noord Limburg zijn veel wandelroutes uitgezet. Zo zijn er wandelroutes met een thema, speciale routes om te wandelen met kinderen en cultuurhistorische wandelingen beschikbaar. Verschillende wandelroutes doorkruisen de twee nationale parken de Maasduinen en de Groote Peel en mogen beslist niet overgeslagen worden!

Watersport

Watersport. Geniet van de prachtige natuur in het noordelijkste puntje van Limburg tijdens een actief of recreatief dagje op het water met een luxe sloep of een zeilboot van Dolfijn Watersport en Recreatie. Verken de omgeving op je gemak of peddel met een kano over de Limburgse Mookerplas. Leuk voor het hele gezin! Niet zo’n waterrat? Kies voor de nostalgische solex voor een tocht door de prachtige omgeving van Mook.
Wat verder weg, aan de andere kant van Cuijk liggen de Kraaijenbergse plassen. Ook daar zijn heel veel watersportmogelijkheden.
Voor degenen die van zwemmen houden, zijn er o.a. zwembaden in Boxmeer, ( afstand 3 km) Gennep ( afstand 4 km) en Cuijk ( afstand 4 km) In Goch, net over de Nederlandse grens, is er voor jong en oud volop gelegenheid om van het water te genieten.

Actief ontspannen!

De mooiste plekjes die Noord Limburg te bieden heeft! Liggen binnen wandel en fiets bereik. Daarnaast hebben wij tal van leuke activiteiten, faciliteiten en evenementen om en in het park voor u georganiseerd.