Speelbos “De Boskoel’

In speelbos “De Boskoel’ kunnen kinderen van drie tot zestien jaar heerlijke avonturen beleven. Lekker in het zand spelen, slingeren van boom tot boom en hutten bouwen. Het speelbos is een “natuurlijke speeltuin” zonder schommels of glijbanen, waar de kinderen in en met de natuur kunnen spelen. Dit avonturenbos ligt ongeveer 500 meter van het Bezoekerscentrum en Bosbrasserie In de Sluis, aan de wandelroute en verscholen in de aanwezige begroeing rond het Reindersmeer. Het speelbos is ook een unieke lokatie voor schoolklassen en kinderfeestjes en is uiteraard gratis toegankelijk.

Activiteiten voor
kinderen

Voor de kids zijn er allerlei activiteiten in de buurt die de moeite waard zijn. Dat kunnen activiteiten zijn die met de natuur te maken hebben, maar ook gewoon lekker spelen in een speeltuin of een zwembad.  Ook uw kinderen zullen zich dus zeker niet vervelen in Residence Heijendaal.

Eendenmeer in Nieuw Bergen

Bij het Eendenmeer in Nieuw Bergen kun je samen met Eddy Eend op onderzoek.Tijdens deze ontdekkingstocht maak je op een speelse manier kennis met de natuur en bezienswaardigheden rondom het Eendenmeer.
Deze leuke belevingstocht is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. De route is 3,5 kilometer lang en ook geschikt voor wandelwagens. De deelnemers moeten 7 opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten zitten samen met het invulblad, de routekaart, de zoekkaart en onderzoeksmateriaal in een rugzak. In één rugzak zit voldoende materiaal voor vier kinderen.

Ballorig Nieuw Bergen

Bij Ballorig Nieuw Bergen zijn er heel veel leuke dingen te doen! Je kunt er springen op de mega trampoline, crossen op het autocircuit en een spannend potje speedsoccer spelen op het speedsoccerveld. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peutergedeelte en er is gratis WiFi voor de ouders/verzorgers.
Door de ruime en overzichtelijke opzet is het leuk, maar vooral ook veilig.

De Lammetjesroute

De Lammetjesroute is een leuke, leerzame speurtocht voor kinderen. Jong, maar ook oud, leert alles over schapen en hun leefgebied.
De Lammetjesroute loopt over de Bergerheide bij Bergen.
Tijdens deze wandeling leren de wandelaars van alles over schapen, hun lammeren, heidebeheer en de natuur. De korte wandelroute is ongeveer één kilometer. De lange wandelroute is vier kilometer. Na afloop staan bij De Wellsche Hut de koffie, thee en fris klaar en kunnen de kinderen een leuke attentie afhalen.

Actief ontspannen!

De mooiste plekjes die Noord Limburg te bieden heeft! Liggen binnen wandel en fiets bereik. Daarnaast hebben wij tal van leuke activiteiten, faciliteiten en evenementen om en in het park voor u georganiseerd.